петак, 1. јун 2018.

Natura Siberica ( White gold body cream )



Zdravo drage moje. Danas vam pišem recenziju o jednom divnom i mirišljavom body cream-u. 

Ali pre nego što počnem da pišem o ovom proizvodu, želim da vam napišem i par reči zašto je Natura Siberica kozmetika jedinstvena u svetu. 

NATURA SIBERICA je prva kompanija koja je razvila jedinstvenu kozmetičku liniju na bazi divljih, ručno branih biljaka i lekovitih trava Sibira. 

Tehniku branja lekovitog bilja nazivaju Divlja Žetva. Biljke koje rastu nekultivisano u prirodnim uslovima bez spoljašnjeg uticaja samim tim i njihova formula ne sadrži nikakve štetne materije. 
Takve biljke preživele su prirodnu selekciju, a jedino one najotpornije i najjače, bogate hranljivim materijama i aktivnim sastojcima. Da bi se hranljive materije i aktivni sastojci iskoristili iz svake biljke na adekvatan način mora se dobro poznavati kada je pravo vreme za branje i kada je koncentracija tih supstanci najveća, jer ako bi se brale prerano, njihove delove nikako ne bi bilo moguće koristiti u lekoviite svrhe. Još jedno važno pravilo koje ova kompanija primenjuje jeste to da se berba što pre upotrebljava i što pre stavlja na sušenje ili je treba na drugi način preraditi. U suprotnom trava koja dugo ostane u korpi (3-4 sata) opadne i zagreje se, jer posle branja ojačaju proces protoka vazduha i emitovanje toplote. Pri tome se vitamini i druge biološki aktivne supstance unište i izgube svoje korisne osobine. Da je ova kompanija potpuno prirodna govori i broj sertifikata koje su stekli. 

Posle kratkog upoznavanja sa kompanijom da se vratimo na našu današnju recenziju. 
U pitanju je body cream "Sjaj Belog zlata".

Sastojci koje ovo mleko obogaćuju su sledeći: 

- zlatni koren,
-peptidi zlata, 
-alge Farskih ostva, 
-ulje šea butera. 

Zlatni koren
Ima tonizirajući efekat, zahvaljujući organskim kiselinama u svom sastavu stimuliše procese regeneracije što je čini mekom i baršunastom. 

Peptidi zlata 

Obezbeđuju koži zdraviji sjaj, stvarajući na njenoj površini sjajnu zlatnu izmaglicu. Vitamin B5 hrani i omekšava kožu. Vitamin F štiti kožu od ekoloških negativnih uticaja, kontrolišući znakove starenja kože. 

Alge Farskih ostrva 

Su bogate vitaminima A, B1, B2, B6, B12, C, E, mikroelementima i jodom, zahvaljujući kojima doprinose dubinskom čišćenju kože, optimalnoj hidrataciji i snabdevaju kože potrebnim mineralima. 

Shea ulje 

Sadrži vitamine A i E koji koji hidriraju kožu i pomažu proizvodnju kolagena što je čini elastičnom i čvrstom. 

Ekstrakti ručno branog divljeg sibirskog bilja 

Sadrže vitamine saponine i tanine koji pružaju umirujuće dejstvo,pomažući koži da bude baršunasta i meka. 




Tekstura proizvoda je masnija, ali se fino razmazuje i upija. Koža posle nanošenja je nahranjena i mirišljava. Nakon upijanja proizvod na koži ostavlja zlatkast sjaj tačnije sitne šljokice, koje suptilno sijuckaju. Meni lično proizvod nosi neku notu maline u sebi, što ga čini i osvežavajućim za našu kožu u ovim vrelim letnjim danima. Nisam ljubitelj "teških" preparata kada je velika vrućina, pa zato biram nešto što će me osvežiti i hidrirati, a da nemam osećaj lepljivosti na telu. 

Što se ambalaže tiče tu sam takođe zadovoljna, jer je pakovanje zgodno za nošenje pa ne zauzima puno prostora. Samo pakovanje mi je jako lepo i nekako zbog te bele boje odiše čistoćom.

Još jedna stvar koja mi se dopala kada sam gledala na sajtu proizvode jeste ta što za ove losione imaju različita imena kao što su "Snežna Carica", "Polarna Borovnica", "Ledeno Cveće".

Sastav preparata možete pročitati na slici ispod. 


U Natura Siberica radnjama imate aktuelno sniženje od 50 % na proizvode, pa možete ugrabiti nešto što ste dugo želeli :) Ja ću sigurno otići da kupim još neke proizvode, jer obožavam ovaj brend.

Da li ste koristile nešto od Natura Siberice? 

Hvala na čitanju! <3

4 коментара:

  1. Odličan post draga. Ja zaista nisam probala ovo pošto imam velikih problema sa kožom pa ne eksperimentišem puno, nego samo proizvode za koje sam sigurna. Ali mi se mnogo dopada ova recenzija i sam proizvod ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :) Oni su potpuno proirodna kozmetika, pa ako se nekad odlucis da probas neki njihov proizvod sigurna sam da ces biti zadovoljna!<3

      Избриши
  2. Nisam probala ovu kremu ali sigurno hocu :) ima dobre sastojke i volim njihove proizvode :) odlican post draga <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Iko! Baš je dobar proizvod, a i miris je fantazija. Ja bih sve njihovo kupila :D

      Избриши