петак, 8. септембар 2017.

ŠTA SAM NOSILA NA MORE OD ŠMINKE I KOZMETIKE


Zdravo dragi moji, posle malo veće pauze vraćam se pisanju :) Iskreno nedostajalo mi je, tako da sada kada sam napunila baterije očekujte svašta-nešto na blogu. 
Ovaj post je trebao da ide pre nego što sam krenula na more, ali je nedostatak vremena uradio svoje tako da ide sad. 
Kako svake godine na more ponesem brdo šminke i kozmetike, i kako svaki put kažem sebi "e nećeš više Jovana" ovaj put sam rešila da tako i uradim, bar kada je šminka u pitanju. 
Od šminke sam stvarno ponela osnovno, mada sam pogrešila sa ruževima i lakovima, ali dobro. 
Što se kozmetike tiče tu iskreno sam možda preterala, ali nas je dvoje pa kao tešim se time :D 


Ponela sam i nevenovu mast bez koje ne idem nigde i pavlovićevu. 

( Ova slika me baš podseća na more)

Jako mi je važno da na moru kožu hidriram jer je Sunce i slana voda isuše. Za ovo leto sam izabrala mackalice koje su i hidratantne, i one masne (butter). Nivea mleko je pravo otkriće, fantastično omekša kožu, lepo i brzo upija. Avonove mackalice iz sun kolekcije dugi niz godina koristim i stalno kupujem. Losion sa šljokicama je raj za nas koje smo opsednute istim. Zlatne šljokice su u pitanju koje na preplanuloj koži, i suncu daje prelep sjaj. Avonov butter mi je spasio stopala ovog leta jer budu jako grube od kamenja na plaži. Balea body cream je pravi šećer, bukvalno mi dođe da se skroz potopim u ovu mackalicu. Odlična tekstura, baš za suvu kožu, koža posle nje je nežna i mirišljava. Ponela sam i dva TBŠ body buttera, manji od kokosa i veći od fuji green tea koji je baš namenjen za hidrataciju. Našla su se i dva proizvoda za tuširanje tj. jedan je pena za brijanje. Nisam mogla da odolim ovim slatkim pakovanjima, a ni mirisima. 


Toliko sam oduševljena ovim Avon parfemom da sam samo njega ponela. Divna voćkasta nota, kada ga naprskam svima mirišem na maline :) Neutro Roberts roll-on je nešto što koristim baš dugo, ovaj ili kao dezodorans. U sebi ne sadrži alkohol što se i oseti jer kada se obrijem ne peče me koža. Jako je postojan i prelepo miriše na puder. Ove godine sam ponela dve "vodice" Vichy mi je i prošle godine pravila društvo zajedno sa Aktivnim kiseonikom, ali kako njega nisam stigla da kupim ponela sam Balea vodicu od kokosa. I ovo putovanje nije moglo da prođe bez moje Tony Moly kreme za ruke. 


Pa kako sam mogla da odolim ovom Balea šamponu? Pakovanje je pravo tropsko, a i miris vas vuče da odete što pre na more. Pakovanje vam nisam slikala jer sam presula u teglicu deo koji ću nositi. Pakovanje je Kallos ono ogromno od banane. Gliss prskalica me svake godine spasi, što na plaži što kasnije u smeštaju. Lepo raščešlja i omekša kosu, da mi i nije potrebna neka posebna nega. Orofluido uopšte nisam koristila, jer sam ove godine skroz bila u opuštenom fazonu. Kosa mi se prirodno sušila jer jedino tad imam moje divne prirodne loknice, da je bilo greota bilo šta raditi sa njom, čak ni fen nisam ni jednom upotrebila. Još jedan preparat koji sam ponela a zaboravila da slikam jeste Balea kapi za kosu. 



Svake godine nosim tonu senki, a najgore od svega mi je što ponesem pored paleti i one pojedinačne. Zato sam ovaj put bila karakter i ponela jednu paletu gde imam sve potrebne senke. Opredelila sam se za Eyes like angels, boje su super ima i šarenih kao i tamnijih nijansi. 
Ovi mini ruževi iz Avona su mi spas, uvek mogu da promenim nijansu kad želim a ne zauzima mi puno prostora. Međutim ovde sam napravila grešku i pored ovih ponela još tonu drugih, videćete u narednoj slici. 



Vidite moju grešku :D pored onih malih kojih imam u raznim bojama morala sam da ponesem i ove, slučajno da ne zafale :D. 
Sa leva na desno našli su se sledeći ruževi i sjajevi. 
Avon iz luxe kolekcije mi je odlična stvar, fina tekstura a i boja je baš zanimljiva. 
Flormar je moj favorit za leto kada su sjajevi u pitanju. Ima predivne šljokice koje se lepo presijavaju na suncu još ako ste nabacili lepu boju onda je pun pogodak.
Clinique ruž-sjaj u olovci sam ponela jer mi je odličan čak i na plaži da ga stavim jer je baš neutralan, a i lepo hidrira usne.
Golden Rose ruž u olovci je nešto sa čim sam oduševljena. Ako mi verujete postojaniji mi je od njihovih čuvenih mat ruževa. Mnogo je lepa nijansa baš za leto. 
Avon ruž u stiku sam takođe ponela jer je neka neutralna nijansa pa mi je odgovarala kada se nisam preterano šminkala. 
Oriflame ruž se takođe našao u mom neseseru za more. Volim te ciklama nijanse, mislim da mi baš fino stoje na moj ten i oči. 
Nyx tečni ruž koji je da kažem malo nesvakidašnje boje sam takođe ponela jer lepo stoji na bele stvari koje sam nosila. Tekstura mu je fantastična, i planiram još neke nijanse da kupim. 
Maybelline ruž u olovci mnogo volim i često ga nanosim tako da je on morao da se ponese. 
Avon sjaj sam nosila na plažu, ne znam za vas ali ja volim kada i na plaži stavim malo boje lice nekako izgleda lepše. 
Golden Rose ruž isto jako volim jer je neka čudna nijansa roze koja meni plavuši jako lepo leži.
I to je to od ruževa i sjajeva, mada čini mi se da sam i Essence ruž ponela. Golden Rose olovke sam isto ponela ali nisam slikala. Ne znam stvarno šta sam ja to radila, verovatno sam ovo što sam slikala planirala a neke ostale stvari naknadno ubacivala kako sam se setila da mi trebaju.



Od stvari za lice nisam nosila puno, iskreno najosnovnije. Za sve ove proizvode sem essence korektora imate recenziju, pa ako vas interesuje možete pročitati. 
Nuxe BB krema mi je super za par dana kada sam još bela, tako da sam je ponela. 
Max Factor puder mi je taman kad dobijem boju, preko njega stavim bronzane kuglice i bude super. 
Essence mousse korektor i Essence tečni su bili moj izbor. Dopada mi se što su "masniji" pa su mi baš odgovarali kada mi je koža isušena. 
Nyx zeleni korektor je nešto što je meni neophodno pošto imam problema sa kožom (crvenilo, popucali kapilari) plus još i kada bukne od sunca. Nisam ga stalno nanosila. 
Avon baza za senku se takođe našla, volim njenu teksturu i super mi drži senke postojanim. 



Hajlajteri su moja ljubav, pa sam ponela dva najomiljenija. Pupa daje prelep sjaj koji može i preko dana da se nosi i uveče. Čak sam mu našla caku da ga nanosim beauty blenderom. 
Mary Lou je priča za sebe, pisala sam i recenziju za njega pa ne bih mnogo o njemu. 
Oriflame kuglice su proizvod koji godinama kupujem i neprevaziđene su. Toliko lepo daju koži bronzani ten. Max Factor bronzer takođe mnogo volim, ima prelepe šljokice. 
Flormar rumenilo sam odabrala pored tonu kojih imam zato što mi je najlepša boja kada se pocrni. U narednom periodu ću vam pisati o njemu i jednom Nyx jer mislim da su nijanse jako slične. 



Ponela sam dve maskare od kojih ovu Oriflame vodootpornu nisam ni koristila. 
Miss sporty mi se super pokazala tako da mi je ona bila dovoljna. 
Sada sam besna na sebe jer kako pišem ovaj post prisećam se svega što sam još ponela a nisam slikala (aaaaa) Oriflame alajner, Flormar, Golden Rose, She olovke za obrve, Nyx zlatni alajner. 



Ako mi verujete od ovih lakova samo sam Essie namazala. Tako da sledeće godine nosim samo jedan lak, ovo što ja radim je bezpotrebno vukljanje. 


Od mackalica za zaštitu sam ponela ove proizvode s tim da uvek nosim 50 SPF i neki od 30, ali ove godine se potrefilo da sam od sestre dobila ova dva iz DM-a tako da smo se mackali samo sa 50 SPF i nije se nešto pocrnelo :D Sebamed je odličan proizvod i toplo ga preporučujem. Lepa i razmaziva tekstura sa divnim mirisom. 
Mackalica posle sunčanja od kokosa je ok ima zlatne šljokice. 
Kada je zaštita lica u pitanju tu koristim LRP i VICHY jer mi je koža lica jako osetljiva, pa moram birati ono što mi je sigurno a sa ovim kremicama nema greške (Vichy sam kasnije kupila pa se nije našao na slici, ali ste mogli videti na instagramu).  
Kao i lice što štitimo tako trebamo i usne. Kupila sam Biobaza labelo sa 15 spf. Ima teksturu kao zaštitni film i lepo miriše. 

Uff ala sam se raspisala :D 
Kako vam se čini ovo moje pakovanje za more? 

Iskreno za sledeću godinu neću više nositi gomilu proizvoda. Pogotovu za šminku. Krivo mi je što nisam kupila Sleek paletu gde ima bronzer, hajlajter i rumenilo mislim da su te paletice baš praktične. No dobro kako je tako je :) 

Hvala Vam na čitanju! 

6 коментара:

  1. Očarana sam tvojim proizvodima. Mnogo mi se dopadaju i stvarno nemam riječi. I sama posjedujem nekolicinu proizvoda i očarana sam sa njima. Divim ti se kada si izdržala da odoliš da ne poneseš toliku šminku. Mislim da svaka žena, djevojka ili šta već ima toliko problema da ponese samo neke određene proizvode. Uvijek ih ponesemo previše pa pola ne koristimo. Ovo je stvarno odličan post i bravo ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno draga! <3 Iskreno i ovo mi je mnogo, pa ću se za sledeću godinu manje opremiti :D Baš to pola ne koristimo a vodimo se parolom za ne daj Bože :D

      Избриши
  2. Proizvodi su odlični. Moram probati ovaj Balea body cream jer imam suvu kožu. I ja tako na odmor ponesem brdo stvari i na kraju samo jednu stvar koristim. Šta ću,žensko je to. :D

    ОдговориИзбриши
  3. Ajoj, Jovana draga, predivan post! Čitajući ovaj post bas sam nekako pronasla sebe hah jer i sam agde god krenem, bilo na more ili na neki produzeni vikend, nosim gomilu sminke, i proizvoda za kosu i telo, jer jednostavno ne mogu da zamislim dan bez mnostvo proizvoda! Tako da te apsolutno razumem! Fenomenalni proizvodi, vecinu sam ih i sama isprobala i korsitila te razumem koliko ti koriste! Odlicne fotografije!

    I follow you. Visit me, and follow back. Hope see you soon. Maleficent

    ОдговориИзбриши
  4. Super stvarice si ponela, najvise mi se dopada zastita od sunca. :)

    Kathy's delight

    ОдговориИзбриши
  5. Wow koliko lepih proizvoda <3 mnoge nisam probala ali bih volela i sigurno cu da nabavim <3 <3 <3

    ОдговориИзбриши