уторак, 28. март 2017.

NUXE BARŠUNASTA BB KREMA


Današnji post posvećujem Nuxe BB krem, pošto sam je dovoljno istestirala tako da imam neko mišljenje o njoj.

Verujem da ste sve upoznate sa BB kremama i da većina vas zna čemu su one namenjene.
Već par godina BB kreme su jako popularne u beauty svetu, i kao takve često se nalaze u neseserima dama.

BB kremu su osmislili nemački dermatolozi u svrhu toniranja i hidratacije posle laserskih zahvata.
Postala je jako popularna u Južnoj Koreji i SAD, a kasnije i u drugim državama.
Tonirana krema je kombinacija kreme i pudera, a neke sadrže i SPF. 
Često BB kreme sadrže cink oksid ili titanijum dioksid koji štite od sunčevih zraka i imaju vodootporna svojsta. Jako su poželjne u letnjim danima kad nije potrebno koristiti teške pudere, jer su lagane i ne zapušavaju pore.


Nakon kratkog uvoda o samim BB kremama, da se vratim na Nuxe o kojoj sam želela da vam napišem moje iskustvo. 

Ambalaža 

Samo pakovanje mi se baš dopalo, jer je jako kvalitetno, od mekše da kažem plastike je pa možemo bez poteškoća da istisnemo proizvod (svi znamo kako mogu pakovanja da budu nezgodna). 
Otvor čepa je dosta sitan pa je i tu prednost samog proizvoda, jer nam omogućava precizno nanošenje. BB krema sadrži 30ml i možete je kupiti po ceni oko 1.600 dinara u bolje snabdevenim apotekama ili radnjama. 



Tekstura 

Prvo što primetite kada krenete da nanosite kremu jeste njen divan miris breskve, da da bukvalno miriše na breskvu. Tekstura je srednje gustine, sa dobrom pokrivnom moći, što je moram priznati pohvalno za BB kremu. Pod prstima ima masniju teksturu, što je meni još jedan plus jer mi je suvlja koža. Lako se razmazuje i sa prstima, ali i sa četkicom. Može se nadograđivati. Krema ima SPF  8, ali kako to nije dovoljna zaštita kože nanesite dodatnu. 
Krema daje tenu blistav i zdrav izgled, ali sam primetila da je za one sa masnom kožom neophodno matiranje, jer se sa ovom kremicom lice prosija.
Što se tiče nijanse moja je svetlija koja ima žuti podton, ali kada se nanese na lice to se ne primećuje. 



Sastav

Ekstrat organske breskve je glavni u hidrataciji i omekšavanju kože. Ekstrat belog čaja koriguje tamne mrlje i crvenilo, deluje antioksidativno i ujednačava ten. Dok ekstrat organske borovnice daje prirodan sjaj tenu i ima antioksidativno delovanje. Mineralni filteri štite od sunca, dok prirodni mineralni pigmenti zaglađuju bore i fine linije, prekrivaju nepravilnosti.

INCI 

Rosa damascena flower water, Dicaprylyl carbonate, Camellia sinensis leaf extract, Glyceryl dibehenate, Dicaprylyl ether, Aquawater, Dehydroacetic acid, Tocopherol, Benzyl alcohol, Sesamum indicum (sesame) seed oil...



99,2 % svih sastojaka prirodnog porekla. 
52,6% svih sastojaka dobijenih prirodnim uzgojem. 


Zaključak 

Moje mišljenje o ovoj BB kremi je jako pozitivno i svima sa osetljivom kožom bih je preporučila. Cena jeste skuplja, ali vredi. Meni nije izazvala nikakve iritacije, jako je nežna za moju kožu, lepo je hidrira i daje joj osvežen ten. Ravnomerno se nanosi, ne stvara pečate. Još jedna bitna stvar je ta što su sastojci iz kreme dobijeni organskim uzgojem.


Da li ste koristili ovu BB kremu, kakvi su vaši utisci?

Pozdrav dame moje!


14 коментара:

  1. Do sada se nisam susrela sa ovim proizvodom ali moram reci da mi se ipak jako dopao. Do nedavno nisam bila ljubitelj bb krema, a sada sam veliki zaljubljenik u iste tako da sam se obradovala ovoj recenziji. Ova bb krema obecava, i izgleda jako interesantno, a i s obzirom da imam osetljivu kozu, mislim da bi mi dosla. Takodje imajuci u vidu cenu verujem da je apsolutno dobra te je planiram potraziti, pa javljam utiske! Sjajno napisana recenzija,veoma detaljno a ipak sazeto i sadrzajno, sto mi se izuzetno dopada.. uzivala sam citajuci!

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno :) I ja sam se baš pozitivno iznenadila, odlična BB krema, i toplo ti preporučujem da je probaš...ako imaju testere uzmi njih pa tako proveri dal ti odgovara :)

      Избриши
  2. Cula sam da je odlicna krema, generalno BB kreme su genijalne za svaki dan, ujednace ten i izgledate svezije :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Fantastična je, aa miris je pravi voćni :D Odlična je za ovo sada toplo vreme koje nam kreće :)

      Избриши
  3. Zaista zanimljiva bb krema, meni nazalost ne bi odgovarala..ali preporucicu je osobama sa osetljivom kozom :) Odlican posti super slike #Samokazem

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šteta što ti ne bi odgovarala, baš je dobra! Koga znaš sa osetljivom i suvljom kožom pričaj :) Hvala ti :)

      Избриши
  4. Volim njihove proizvode i bas sam zadovoljna kvalitetom. :) ovu bb kremu sam planirala da probam ali citajuci recenzije, zakljucila sam da nije za moju kozu. I sama kazes da je masnija a kako ide toplije vreme meni se koza sija kao tepsija 😂 pa trazim sve sto je mat, sto je vise moguce 😄 odlican post i drago mi je sto tebi odgovara 😘😘😘😘

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nuxe je odličan brend <3 Da masnjikavija je tako da bolje uzmeš neku koja će tebi odgovarati. Joj muke i sa suvom kožom i sa masnom... Hvala draga <3 :*

      Избриши
  5. Анониман29. март 2017. 07:56

    Nisam probala nikada nijedan njihov proizvod , ali bih baš volela.
    Čini mi se da je odlična ova BB krema. :*
    Pratim te , pa ako želiš uzvrati. Usput pogledaj novi post. ❤ ⬇
    Special Section

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svakako probaj nešto od Nuxe kozmetike nećeš se pokajati :) Zapratila sam te ;) <3

      Избриши
  6. Ova bb krema mi je "tiha patnja" :) Planiram da je kupim cim potrosim neki puder ili bb kremu iz svoje kolekcije... Mnogo mi dobro izgleda a ja bb kreme obozavam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga uzimaj je što pre, videćeš kako je dobra :) :* BB kreme su dušu dale sad za ovo vreme.

      Избриши
  7. Nisam koristila bas nista od NUXE-a,a sve same reci hvale,bicu presrecna kada jednom probam.

    ОдговориИзбриши